Taxatierapport Taxateurs Instituut

Taxateurs Instituut verzorgt zeer voordelig een taxatie in Breda en omgeving. Doordat wij enkel volgens de laatste taxatienormen werken, ontvangt u van ons altijd een professioneel en volledig compleet rapport welke door alle hypotheekverstrekkers wordt geaccepteerd.

Wanneer een taxatierapport nodig?

Een taxatie kan bij verschillende aangelegenheden noodzakelijk zijn. Wij zullen u de drie meest voorkomende voorstellen.

Financieren / kopen van een woning

Wanneer u een woning koopt zal de bank van een onafhankelijke taxateur willen weten of de koopprijs reëel is. Hiervoor zal een makelaar / taxateur een taxatierapport opmaken.


Verbouwen / verbeteren van de woning

Als u een woning wilt verbouwen en daarvoor een extra hypotheek gaat afsluiten dan heeft u een taxatierapport nodig. Hiervoor zal een makelaar / taxateur een rapport opmaken.


Echtscheiding of erfenis

Bij een echtscheiding of erfenis hoeft niet per definitie een taxatierapport te worden gemaakt. Echter in geval van tegenstrijdige belangen en / of meningen kan het opmaken van een taxatierapport wel duidelijkheid geven. Hiervoor zal een makelaar / taxateur een rapport opmaken.

NWWI taxatierapport Breda

Indien u een hypotheek wilt aanvragen, dient u een gevalideerd taxatierapport te kunnen overhandigen. Een NWWI taxatierapport voldoet aan de eisen van alle geldverstrekkers en wordt ook geaccepteerd voor een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Het rapport mag tot zes maanden oud zijn. Let wel op, want er zijn hypotheekverstrekkers die enkel een rapport accepteren die niet ouder is dan drie maanden. De kosten voor een NWWI taxatierapport in Breda en omgeving zijn € 448,22 incl. btw.

Snel een taxatie nodig? Regel het vandaag nog!

Wij zijn lid van de Vastgoedpro, NRVT en zijn aangesloten bij het validatie instituur NWWI.

© 2024 - Taxateurs Instituut
[contact]